Theorie-examen niet langer klassikaal

Je mening over het CBR, de RIS, de veranderingen van het CBR.
ferry
Circuit
Circuit
Berichten: 3907
Lid geworden op: 11 okt 2001, 13:36
Contacteer:

Theorie-examen niet langer klassikaal

Ongelezen bericht door ferry » 21 dec 2013, 12:53

Het theoretisch rijexamen wordt vanaf 2015 alleen nog digitaal en individueel gemaakt. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaat de regels veranderen omdat te veel mensen frauderen.
Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover in het AD.

Dit jaar zijn 43 examenkandidaten betrapt terwijl ze de juiste antwoorden kregen ingefluisterd. In totaal werden vijftig fraudeurs gepakt. Vorig jaar werden nog veertien mensen gesnapt met afluisterapparatuur.
Door examens achter computers af te nemen kunnen verschillende vragen aan kandidaten worden gesteld, waardoor spieken ook niet meer kan. Nu moet nog iedereen klassikaal dezelfde vragen beantwoorden.

De stijging van het aantal betrapte fraudeurs is te danken aan nieuwe opsporingstechnieken van het CBR. Met apparaatjes kan het instituut eenvoudig naar zendverbindingen zoeken die bijvoorbeeld via smartphones tot stand komen.

Het CBR zit volgens de woordvoerder zo kort op fraudeurs om de veiligheid van het wegverkeer te waarborgen. "Ook al zijn het er maar vijftig op een half miljoen, we willen toch dat het zo veilig mogelijk op de weg is. Ook fraudeurs moeten de regels kennen", aldus de woordvoerder.

Bron: http://www.nu.nl/binnenland/3658937/the ... ikaal.html
Mijn oude buurman zei altijd: "Van vragen wordt je wijs".
Hij vroeg nooit iets.

Plaats reactie

Terug naar “Het CBR.”