CbR in rode cijfers

Je mening over het CBR, de RIS, de veranderingen van het CBR.
Plaats reactie
Rittenburg
Autosnelweg
Autosnelweg
Berichten: 561
Lid geworden op: 10 jan 2008, 01:23
Locatie: Lisse
Contacteer:

CbR in rode cijfers

Ongelezen bericht door Rittenburg » 13 dec 2009, 20:04

CBR dit jaar in het rood
Uitgegeven: 13 december 2009 19:12
Laatst gewijzigd: 13 december 2009 19:23


Bron: http://www.nu.nl/economie/2143360/cbr-jaar-in-rood.html


RIJSWIJK - Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is in de rode cijfers gedoken. Volgens het NOS Journaal van zondagavond lijdt het CBR dit jaar een verlies van bijna 8 miljoen euro.

© ANPDe NOS baseert zich op een intern stuk waarop de journaalredactie de hand op heeft weten te leggen.

Dat het CBR financiële problemen had, werd in september al bekend. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) stuurde de Tweede Kamer op 22 september een brief over de tegenvallers.

Reorganisatie

Hij noemde toen wel de oorzaak, maar niet de hoogte van het bedrag. Het negatieve resultaat is het gevolg van pensioenverplichtingen en een reservering van 8,6 miljoen voor de kosten van een reorganisatie.

Volgens een woordvoerder van het CBR is het pensioensysteem van de organisatie te duur geworden. Het CBR heeft nog een eindloonregeling terwijl de meeste bedrijven zijn overgestapt op een middenloonregeling.

De organisatie moet naar verwachting zeker 7 miljoen euro bijstorten om aan de pensioenverplichtingen te kunnen voldoen.


Examens

Op het gebied van examens heeft het CBR dit jaar te maken gekregen met een daling van de examens voor het beroepsgoederenvervoer. Door de financiële crisis is het aantal examens voor de transportbranche met 25 procent gedaald en daarmee ook de inkomsten.

Volgens de woordvoerder zijn de problemen met de automatisering waarover minister Eurlings in september berichtte grotendeels opgelost.

Het CBR verwacht in 2010 op een positief resultaat van 1,2 miljoen euro uit te komen.


Dan weten we meteen waartoe die tariefsverhogingen dienen. De pensioenregeling is nogal genereus en daarom mogen kandidaten iets steviger gaan aftikken.
Op zich begrijp ik wel dat het CBR de eindloonregeling hanteert bij het vaststellen van de hoogte van een pensioen. Veel examinatoren zijn pas op latere leeftijd in dienst getreden en begonnen op een relatief laag aanvangsalaris; moesten een stapje terug doen t.o.v. hun inkomen als rijschoolhouder/ZZP-er. Dan moet daar natuurlijk wel iets tegenover staan, een goed pensioen bijvoorbeeld. Dat pensioen wordt toch al verre van volledig opgebouwd en je moet mensen toch over de streep trekken.

Instructeur 2
Rij-instructeur
Berichten: 1922
Lid geworden op: 03 mar 2008, 19:52

Re: CbR in rode cijfers

Ongelezen bericht door Instructeur 2 » 14 dec 2009, 18:43

Tja, het moet uit de lengte of de breedte komen. Maar komen doet het.

Plaats reactie

Terug naar “Het CBR.”