Kamervragen over hogere kosten rijexamens

Je mening over het CBR, de RIS, de veranderingen van het CBR.
ferry
Circuit
Circuit
Berichten: 3908
Lid geworden op: 11 okt 2001, 13:36
Contacteer:

Kamervragen over hogere kosten rijexamens

Ongelezen bericht door ferry » 09 dec 2009, 20:54

Kamervragen over hogere kosten rijexamens
Uitgegeven: 9 december 2009 16:15
Laatst gewijzigd: 9 december 2009 16:14

AMSTERDAM – De SP vraagt minister Eurlings (Verkeer) de prijsverhoging van tussentijdse toetsen voor rijexamens terug te draaien.


SP-Kamerlid Emile Roemer noemt de tariefsstijging van tussentijdse toetsen met 21 procent door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ‘totaal ongepast’, zo laat hij weten aan NU.nl.

“Rijexamenkandidaten zijn geen melkkoe. Het CBR moet niet de problemen die zij zelf veroorzaakt heeft afwentelen op burgers”, aldus Roemer.

Tussentijds

Onlangs werd bekend dat het CBR in 2010 de tarieven van tussentijdse toetsen, waar 40 procent van de automobilisten in spe gebruik van maakt, gelijk trekt met het echte examen. Dit bedrag ligt op 93,15 euro.

Als reden gaf het CBR de gestegen administratieve lasten voor de proefexamens. Roemer wil dat Eurlings afdwingt dat de kosten slechts met de inflatie stijgen.

'Onjuist'

“Het CBR zit in de problemen doordat ze ICT-problemen hebben. Om de examenkandidaten voor deze problemen te laten opdraaien, vind ik onjuist”, aldus de SP’er.

Het CBR kampt al tijden met financiële en organisatorische problemen. Al twee keer zag minister Eurlings noodzaak om in te grijpen bij het CBR.

Ook werd het bureau onlangs teruggefloten door het gerechtshof in Amsterdam. De rechter oordeelde dat de directie de ondernemingsraad onvoldoende in staat stelde om medezeggenschap uit te oefenen op de reorganisatie.

Bron: http://www.nu.nl/politiek/2140670/kamer ... amens.html
Mijn oude buurman zei altijd: "Van vragen wordt je wijs".
Hij vroeg nooit iets.

Plaats reactie

Terug naar “Het CBR.”