EMA Cursus

Je mening over het CBR, de RIS, de veranderingen van het CBR.
Plaats reactie
trainer
Stapvoets
Stapvoets
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 aug 2009, 16:41

EMA Cursus

Ongelezen bericht door trainer » 31 aug 2009, 17:10

Dag ik heb een probleem met het CBR

Normaliter drink ik geen Alcohol, maar heb na wat prive problemen cola met een borrel gedronken ( eigenlijk met op laten voeren ) zodat ik me wat beter zou voelen. Ik voelde me niet beter en wilde alleen maar naar huis.
En aangehouden iets te veel ugl dus een rijverbod van 2 uur een een pv gekregen. Echter de agent in kwestie stuurde me zo weer de straat op. En daar sta je dan midden in de nacht zonder jas of geld of telefoon 50 Km van je woonhuis. Dus weer terug naar de auto en daar geprobeerd te slapen , maar koud dat het was , dus de auto gestart en kachel aan. De auto stond bij iemand voor de Deur dus die waren niet blij met een draaiende motor. Toen ik mijn auto wilde verplaatsen naar een parkje 50 meter verderop , werd ik weer aangehouden door de zelfde agent ( hij was me gevolgd ) en ja hoor 20 min te vroeg weer gaan rijden dus weer blazen etc. Volgens het CBR ben je dan een recidivist die het niet kan laten te drinken en toch te gaan rijden. Peroonlijke of maatschappelijke omstandigheden spelen geen rol bij het CBR.

Ik moet nu verplicht deel nemen aan de EMA, Echter ik ben zelfstandig en geef veilgheidstrainingen in de regio.
Ik kan niet op de door het CBR verplicht gestelde dagen aanwezig zijn . Naast dat het volgen van de trainingen mijn bedrijf kunnen beschadigen ( als dit bekend word ) kan ik me ook niet ontrekken aan vaste contracten met opdrachtgevers, waardoor mijn bedrijfsvoering op losse schroeven komt te staan.

Het CBR kijkt niet naar de siuatie en naar de omstandigheden.
EMA is bedoelt om een cursist iets bij te brengen. In mijn geval kan ik alleen maar beschadigt raken.
Is dat nu de doelstelling van het CBR ??

Instructeur 2
Rij-instructeur
Berichten: 1922
Lid geworden op: 03 mar 2008, 19:52

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door Instructeur 2 » 31 aug 2009, 19:28

Tja, volgens mij zie je het verkeerd. Niet het CBR is het probleem, dat ben je zelf. Jij bent degene die besluit om met drank (zeker niet één glas) te gaan rijden. (2x zelfs). Als je het aan de agent gevraagd had had je zo een taxi kunnen bellen. De straf komt niemand uit, het kost je vrije dagen en € 750,00, maar dat heb je jezelf op de hals gehaald. Doe je die cursus niet dan ben je je rijbewijs eerst voorlopig kwijt.

Het CBR voert alleen maar de maatregelen van de regering uit. En terecht, je zal maar door iemand met een stuk in z'n kraag van de weg gereden worden.

obiwan
Autoweg
Autoweg
Berichten: 306
Lid geworden op: 30 okt 2008, 16:21

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door obiwan » 31 aug 2009, 19:52

In 1 ding heb je volledig gelijk.
Als veiligheidstrainer ben je absoluut niet geloofwaardig (en geschikt maar dat is dan weer mijn mening)

Ik snap sowieso al niet dat je hier zo'n jankverhaaltje op durft te hangen en op begrip/steun rekent.

Je moest eens weten wat er jaarlijks door drankrijders op losse schroeven gezet wordt bij de nabestaanden van hun slachtoffers.

Gebruikersavatar
Winterschläfer
Bebouwde kom
Bebouwde kom
Berichten: 71
Lid geworden op: 20 mei 2009, 20:26
Locatie: Achterhoek

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door Winterschläfer » 31 aug 2009, 20:34

Als je de doelstelling van het CBR wilt weten, moet je dat aan hen vragen en niet aan ons. Daarbij gaat het CBR niet letten op iemand anders zijn agenda. Jij bent tenslotte degene die de fout in is gegaan en niet het CBR.

Aanpassen aan de situatie dus, en anders ben je je rijbewijs kwijt. Succes ermee.

trainer
Stapvoets
Stapvoets
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 aug 2009, 16:41

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door trainer » 31 aug 2009, 22:04

ik praat niet goed wat er gebeurt is , het was niet slim dat klopt, maar het is ook niet zo dat ik laveloos in de auto zat. ( slechts 2 uur rijverbod)

Ik ga ook niet vertellen wat er met mij prive allemaal gebeurt is en hoe dat door de lokale sterke hand afgehandeld word, alhoewel ik wel kwijt wil dat een cursus voor hen beter zal zijn.

Waar het mij wel om gaat is dat een CBR de doelstelling van de cursus moet laten preveleren en niet een cursus oplegt, om het opleggen van een cursus. Elke specialist, die ik inmiddels wel heb gesproken is het met mij eens dat de educatieve werking ( hetgeen waarom de cursus opgelegd word) , op mij nihil zal zijn. Ook is men van mening dat de cursus mij alleen maar kan beschadigen.

Waarom wil het CBR dan niet meewerken aan een onderzoek door een specialist, die aan kan geven wat voor mij het beste is en op welke wijze daar invulling aan moet worden gegeven.

Ik waardeer elke reactie, maar als die alleen maar als doelstelling hebben mij te wijzen op wat ik fout heb gedaan, verzoek ik je die moeite te besparen, want dat weet ik al.

Rittenburg
Autosnelweg
Autosnelweg
Berichten: 561
Lid geworden op: 10 jan 2008, 01:23
Locatie: Lisse
Contacteer:

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door Rittenburg » 31 aug 2009, 22:41

Ik ben zelf niet vies van een drankje, maar zal absoluut niet instappen als het er te veel waren. Jij maakte die fout wel (bij herhaling) en dat was een heel erg domme fout. Nu heb je een probleem. Dat probleem heb je zelf veroorzaakt. Anderen waren mij voor met die reactie. Ok, dat is mooi, dan hebben we dat allemaal vastgesteld en gemeld. Maar nu heb jij nog steeds een probleem en je vroeg om raad, niet om een veroordeling.

Laten we even vaststellen dat het CBR best "macht" heeft. Zeker als het gaat om een EMA, lijkt het er erg op dat je aan de goden bent overgeleverd. Ik snap heel erg de reacties in de zin van "dat had je dan maar eerder moeten bedenken en zoek het nu maar uit", maar dat helpt jou nu niet verder.

Ik heb hier geen enkele ervaring mee (ik neem namelijk wel eens een taxi), maar kan me goed voorstellen dat een beetje advocaat een voor jou passende datum voor die EMA kan regelen.

Natuurlijk moet jij die EMA wel ondergaan, want je geeft er hier opnieuw blijk van dat jij van mening bent dat de oorzaak van het probleem buiten je zelf ligt (jij kon er niks aan doen, het lag aan anderen, de situatie, de brug stond open, de Turken waren ziek, de brommer wilde niet starten, de liefde was over). Dat is een ernstige misvatting. Daar is die EMA dan ook voor bedoeld.

Het gaat echter, mijns inziens, te ver om dan iemand maar maatschappelijk kapot te maken. Daar kan de uitvoering van die EMA nooit voor bedoeld zijn. Als jij van mening bent dat dat het geval is, dan schakel je een advocaat in. Daar zijn ze voor. Ja, die jongens kosten geld, veel geld. Zie dat maar als een "wake up calll".

Ik wens je succes met het "maatschappelijk overeind blijven" maar minstens zoveel succes met het werkelijk ervaren van die EMA. Leer ook daar van en ervaar de impact ten volle. Je hebt het echt nodig.

trainer
Stapvoets
Stapvoets
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 aug 2009, 16:41

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door trainer » 31 aug 2009, 23:58

bedankt voor je reactie

Via een advocaat heb ik reeds bezwaar aangetekend, maar waar ik me het meeste aan stoor is de reactie van het CBR.
Het rapport van mijn maatschappelijkwerker en psycholoog (deskundigen ) die beide aangeven dat alcohol en verkeer niet de veroorzaaker van mijn probelemen zijn, maar het incidentele gevolg, wordt door niet deskundigen ( mensen van een administratie ) niet erkend.

Toendertijd heeft Minister Netelenbos met een groep deskudigen de criteria bepaalt, waneer iemand moest deelenemen aan de EMA . Een van die criteria is dat een persoon die binnen vijf jaren meermalen met alcohol op achter het stuur plaats neemt, deze verplicht naar de EMA moet. Achterliggende gedacht is dat deze persoon " het kennelijk niet kan laten meermalen alcohol te nuttigen en dan daarna toch meermalen gaat auto rijden. De administratie van het CBR meent dat bovenstaande criteria op mij van toepassing is , want meermalen in een tijdsbestek van 5 jaar aangehouden. Dat ik in emotionele toestand in een tijdsbestek van 1,4 uur verkeerd gehandeld heb , wil het CBR niet als 1 incident beoordelen.
Hiermee gaat het CBR wel volledig voorbij aan de doelstelling van de minister en ook aan het juist beoordelen van de criteria.

De enige manier omdat aan te vechten is in een civiele procedure en een berekening heeft aangetoond dat ik dat gewoon niet kan betalen.

Sinds het incident heb ik ruim 40000 km gereden. Ik rijd al vanaf min 18e schadevrij en ben nu bijna 40 jaar. Wat zijn nu mijn optie's ?

1 ik volg de cursus niet en raak mijn rijbewijs kwijt waardoor ik niet meer kan werken
2 ik volg de cursus wel en raak mijn werk kwijt wegens het niet nakomen van contractverplichtingen. ( met alle gevolgen )

CBRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Gebruikersavatar
geelhoed
Circuit
Circuit
Berichten: 616
Lid geworden op: 08 dec 2008, 12:57

Re: EMA Cursus

Ongelezen bericht door geelhoed » 01 sep 2009, 06:51

trainer schreef:Dat ik in emotionele toestand in een tijdsbestek van 1,4 uur verkeerd gehandeld heb , wil het CBR niet als 1 incident beoordelen.
Emotionele toestand, zo heb ik bezopen rijden nog nooit horen omschrijven.

Dat komt misschien omdat het twee verschillende feiten waren; artikel 8 en 162 derde lid.

Met name die laatste weegt zwaar.
Artikel 179
1. Bij veroordeling van de bestuurder van een motorrijtuig wegens overtreding van de artikelen 6, 7, eerste lid, 8, 9, 162, derde lid, of 163, tweede, zesde, achtste of negende lid, kan hem de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen voor ten hoogste vijf jaren worden ontzegd.

Plaats reactie

Terug naar “Het CBR.”